Skogfinneforeningen feiret dagen på Mikkelrud og Glomdalsmuseet

Skogfinneforeningen feiret dagen på Mikkelrud og Glomdalsmuseet

Eierne av finneplassen Mikkelrud i Aurskog og Skogfinneforeningen gikk sammen om en markering av Skogfinnenes dag 21. juni, og kunne by på en variert kulturell meny.

Etter at de frammøtte hadde gått en kultursti med ti poster der de fikk testet kunnskapen om skogfinner, ønsket Anne-Lise Torvund og Tore Ovlien velkommen sammen med Skogfinneforeningens leder Rune H. Bjerke. Aurskog-Hølands ordfører Roger Evjen hilste forsamlingen og uttrykte glede over å ha et slikt flott kulturminne i sin kommune.

Trine Sennerud Melby, som er både musiker, danser og har skrevet masteroppgave om den skogfinske lokalhistorien, hadde med seg nyckelharpa og torader og ga et innblikk i rekonstruksjon av danser fra Finnskogen. Deretter ble det visning av kørsdans fra Grue og finnskogpols, sistnevnte med god hjelp av Skogfinneforeningens Per Erik Berge på nyckelharpa.

Kvelden ble avsluttet med servering av silppo og en entusiastisk Frédéric Lindboe, som fortalte om hvordan han hadde kommet fram til designet på det skogfinske flagget, som vaiet på flaggstenger over det ganske land i anledning dagen – ved rådhuset i Oslo og Bergen og rundt omkring i de tusen skogfinnehjem.

Skogfinneforeningen var også på plass med egen bod på Glomdalsmuseet på Skogfinnenes dag (se bildene).

21 juni Mikkelrud

21 juni Mikkelrud

21 juni Mikkelrud

 

Styreleder: Rune Hernes Bjerke. E-post: styrepost@skogfinneforeningen.no. Bank: 9365.31.95271 eller VIPPS 662508. PERSONVERN.